Thursday, January 17, 2013

Almanya'dan Güvenpark'taki Patriot nöbetine selam



Almanya'dan Barış ve Nükleerden Arındırılmış Avrupa Çalışma Grubu, bir açıklama yayınlayarak Türkiye Komünist Partisi'nin Ankara Güvenpark'ta sürdürdüğü Patriot karşıtı mücadelesine desteklerini iletti.
Almanya'dan Barış ve Nükleerden Arındırılmış Avrupa Çalışma Grubu adına Rudolf Palmer ve Irene Eckert, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Patriot füzelerinin ve NATO askerlerinin Türkiye’ye konuşlandırılmasına karşı Ankara Güvenpark'ta başlattığı nöbete desteklerini sunukları bir açıklama yayınladı.
Açıklamada yurtseverlerin, AKP'nin meclisi baypas ederek Türkiye'ye Patriot füzesi ve yabancı asker konuşlandırılması girişimine karşı milletvekillerini Anayasa'nın 92'inci maddesinden hareketle sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdığı belirtildi.
Anayasa’nın 92'inci Maddesi, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasına izin verme yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu belirtiyor.
Türkiyeli yurtseverlerin polis şiddeti ve biber gazıyla Patriotlara karşı verdiği mücadelen caydırılamayacağına dikkat çekilen açıklamada, Barış ve Nükleerden Arındırılmış Avrupa Çalışma Grubu Güvenpark'taki mücadele eden güçlerle dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

No comments:

Post a Comment